fbpx
kvinde tager sig til hovedet

Er det ikke bare psykisk? đŸ˜”â€đŸ’«

Hvis du gÄr rundt med vedvarende smerter i nakken, lÊnden, hovedet, hoften ... you name it ... sÄ er det virkelig ÞretÊveindbydende at blive spurgt: Er du sikker pÄ, det ikke bare er psykisk?

For sÄ er det jo bare pjat, ikke sandt?
SÄ skal man bare tÞrre sine Þjne og komme op pÄ hesten 


AllerfĂžrst vil jeg vove den pĂ„stand, at smerter altid - ALTID – indeholder et psykisk aspekt.

Opfattelsen af en smerte i nakken vil i sagens natur altid vÊre afhÊngig af din psyke. Psyke forstÄet helt bredt som vores tanker og fÞlelser.

SĂ„ svaret pĂ„ det provokerende spĂžrgsmĂ„l, kunne vĂŠre: Jo, det er OGSÅ psykisk. Tror du, jeg er robot? Og nej, det er ikke kun psykisk.

Jeg er ret optaget af sĂ„kaldte kroniske smerter i disse Ă„r. Dels fordi jeg mĂžder utrolig mange klienter, kursister og veninder, der dĂžjer med den ene eller anden slags smerter. Men ogsĂ„ fordi jeg selv har haft mange smerter i en lĂŠngere periode. MĂ„ske varmer jeg op til at skrive en bog om emnet (Bodyfulness – din vej ud af smerterne).

Jeg mener grundlĂŠggende, at vi kan gĂžre meget selv.

Uanset om Ă„rsagen til smerterne er primĂŠrt psykiske, fysiske, eller man ikke aner, hvad smerterne skyldes, sĂ„ er det min overbevisning – og erfaring – at man kan gĂžre meget selv.

Lad mig her blot videregive en lille historie fra en kÊr elev som for nylig fortalte mig, at hun efter et Bodyfulness-retreat for et Är siden ikke lÊngere havde smerter i lÊnden. Smerter hun ellers havde dÞjet med i rigtig mange Är. Den slags smerter, der ikke lige gÄr vÊk med panodiler, og som mÄske svinger lidt i styrke, men alligevel konstant gÞr opmÊrksom pÄ sig selv. Nogle gange ogsÄ om natten.

Men smerterne havde sluppet.
”Det var min mor, der sad i lénden,” sagde hun til mig. Og vi grinede begge to, for det er trods alt en sjélden sétning.

Ved hjĂŠlp af Ă„ndedrĂŠtsarbejde havde hun mĂŠrket, at smerterne i lĂŠnden hang sammen med sin mor. Og nĂŠrmest samtidig begyndte smerterne at ĂŠndre sig. Og nu et Ă„r senere var de stadig helt vĂŠk.

Det lyder mĂ„ske mĂŠrkeligt, men er du for eksempel psykoterapeut, vil du nok ikke undre dig sĂ„ meget. Hvis du vil lĂŠse mere, kan du altid slĂ„ op i Bodyfulness-bogen 😊

I Ăžvrigt: Er du nysgerrig pĂ„, hvordan Ă„ndedrĂŠttet kan forlĂžse psykiske og fysiske smerter, kan du tage et 3-ugers onlineforlĂžb i Bodyfulness med sĂŠrlig fokus pĂ„ Ă„ndedrĂŠttet. 

I mit sidste nyhedsbrev spurgte jeg, hvor mange af jer, der bruger rysteĂžvelser. Det gĂžr halvdelen af jer, mens den anden halvdel enten er i tvivl eller ikke havde prĂžvet det. Jeg kan ikke anbefale nok at dyrke rystelser af kroppen. Her pĂ„ min hjemmeside kan du altid fĂ„ overblik retreats, workshops og online-forlĂžb, hvor du kan blive introduceret til rysteĂžvelserne. 

Karina Helsted Moe med hue
Varme hilsener
Karinas signatur

Se alle vores kommende retreats her

Bodyfulness ApS
Ved Skansen 10
3390 Hundested
CVR: 42660663


+ 45 27 21 11 95
info[@]bodyfulness.dk
crossmenu