fbpx
kvinde tager sig til hovedet

Er det ikke bare psykisk? 😵‍💫

Hvis du går rundt med vedvarende smerter i nakken, lænden, hovedet, hoften ... you name it ... så er det virkelig øretæveindbydende at blive spurgt: Er du sikker på, det ikke bare er psykisk?

For så er det jo bare pjat, ikke sandt?
Så skal man bare tørre sine øjne og komme op på hesten …

Allerførst vil jeg vove den påstand, at smerter altid - ALTID – indeholder et psykisk aspekt.

Opfattelsen af en smerte i nakken vil i sagens natur altid være afhængig af din psyke. Psyke forstået helt bredt som vores tanker og følelser.

Så svaret på det provokerende spørgsmål, kunne være: Jo, det er OGSÅ psykisk. Tror du, jeg er robot? Og nej, det er ikke kun psykisk.

Jeg er ret optaget af såkaldte kroniske smerter i disse år. Dels fordi jeg møder utrolig mange klienter, kursister og veninder, der døjer med den ene eller anden slags smerter. Men også fordi jeg selv har haft mange smerter i en længere periode. Måske varmer jeg op til at skrive en bog om emnet (Bodyfulness – din vej ud af smerterne).

Jeg mener grundlæggende, at vi kan gøre meget selv.

Uanset om årsagen til smerterne er primært psykiske, fysiske, eller man ikke aner, hvad smerterne skyldes, så er det min overbevisning – og erfaring – at man kan gøre meget selv.

Lad mig her blot videregive en lille historie fra en kær elev som for nylig fortalte mig, at hun efter et Bodyfulness-retreat for et år siden ikke længere havde smerter i lænden. Smerter hun ellers havde døjet med i rigtig mange år. Den slags smerter, der ikke lige går væk med panodiler, og som måske svinger lidt i styrke, men alligevel konstant gør opmærksom på sig selv. Nogle gange også om natten.

Men smerterne havde sluppet.
”Det var min mor, der sad i lænden,” sagde hun til mig. Og vi grinede begge to, for det er trods alt en sjælden sætning.

Ved hjælp af åndedrætsarbejde havde hun mærket, at smerterne i lænden hang sammen med sin mor. Og nærmest samtidig begyndte smerterne at ændre sig. Og nu et år senere var de stadig helt væk.

Det lyder måske mærkeligt, men er du for eksempel psykoterapeut, vil du nok ikke undre dig så meget. Hvis du vil læse mere, kan du altid slå op i Bodyfulness-bogen 😊

I øvrigt: Er du nysgerrig på, hvordan åndedrættet kan forløse psykiske og fysiske smerter, kan du tage et 3-ugers onlineforløb i Bodyfulness med særlig fokus på åndedrættet. 

I mit sidste nyhedsbrev spurgte jeg, hvor mange af jer, der bruger rysteøvelser. Det gør halvdelen af jer, mens den anden halvdel enten er i tvivl eller ikke havde prøvet det. Jeg kan ikke anbefale nok at dyrke rystelser af kroppen. Her på min hjemmeside kan du altid få overblik retreats, workshops og online-forløb, hvor du kan blive introduceret til rysteøvelserne. 

Karina Helsted Moe med hue
Varme hilsener
Karinas signatur

Se alle vores kommende retreats her

Bodyfulness ApS
Ved Skansen 10
3390 Hundested
CVR: 42660663


+ 45 27 21 11 95
info@bodyfulness.dk
crossmenu