fbpx

Travlhedskultur

Jo hurtigere vi sætter farten ned, jo hurtigere kommer vi hjem

Det er dagen derpå. Jeg håber inderligt, at du har haft en dejlig juleaften, og at du er vågnet her til morgen med en god fornemmelse i kroppen.

I denne juleblog vil jeg give dig nogle poetiske og livskloge linjer, som kan arbejde videre hos dig hen over juledagene. Jeg har fået min forfattermand (og partner i bodyfulness) til at oversætte/gendigte, men ordene er oprindelig skrevet af amerikaneren Jeff Brown og kommer fra bogen Soulshaping: A Journey of Self-Creation. Hverken bog eller citat er - så vidt jeg ved - oversat til dansk før.

For mig er det slående, hvor godt ordene indrammer essensen af bodyfulness 🧡

Vores glorificering af travlhed ødelægger os.
Når vi ikke giver os selv plads til at restituere, reflektere eller overgive os, risikerer vi at afkoble os fra, hvem vi egentlig er. Vi kører af sted på viljen som eneste benzin, vi brænder ud, og i sidste ende kan vi ikke finde vejen tilbage til vores centrum. Og når vi mister kontakten til vores kerne, er vi plukkemodne for medier, der lever af vores ubevidste handlinger, og andre markedskræfter.
I sidste ende slår forbrugersamfundet ned på de ucentrerede. Des længere vi er fra vores intuition, jo lettere bliver vi manipuleret. Jo mere sandsynligt er det, at vi træffer beslutninger og køber ting, som ikke tjener noget godt formål for os. For at bekæmpe det, må vi bevidst prioritere vores indre liv. Vi må være bevidste om vores åndedræt, vores kroppe og vores følelser.
Vi må træde ud af tempoets overvældende inferno og huske på, hvem vi er. Måske virker det ulogisk i en kultur, der er afhængig af fart, men:
Jo hurtigere vi sætter farten ned, jo hurtigere kommer vi hjem.

Rigtig glædelig jul 
Karina
stemningsfoto af sten med mos i vand
Bodyfulness ApS
Ved Skansen 10
3390 Hundested
CVR: 42660663


+ 45 27 21 11 95
info@bodyfulness.dk
crossmenu