fbpx

Kan man danse indefra?

Mærk dig selv på en ny måde. 

Første gang jeg prøvede at "danse indefra", stivnede min krop nærmest.

Min mand og jeg var i Indien, og vi var mødt op til noget "intuitiv bevægelse" i en stor træsal. De andre var allerede i gang, nogle på alle fire, andre på maven, nogle parvis, andre for sig selv nærmest i trance. Underviserne bevægede sig i meget yndefulde katteligende bevægelser.

Jeg satte mig op ad væggen og iagttog sammen med min mand, som allerhelst ville hjem. Efter at have samlet lidt mod kom vi ud på gulvet.

Vi stod over for hinanden, lukkede øjnene som mange af de andre, tillod musikken at trænge ind og lod langsomt kroppene tage styringen.
Når man bevæger sig til musik, er det normalt på en bestemt måde. Kroppen har sit faste repertoire af dansetrin. Men her blev det anderledes. En meditation i bevægelse. Men også mere end det. Kroppen havde styringen, autoriteten. Fuldstændig frigjort fra hæmninger og tanker. Jeg kom i kontakt med noget meget sårbart og forløsende.

Siden dengang i den indiske træsal har jeg eksperimenteret med at "danse indefra". Og derfor er intuitive bevægelser til musik en del af Bodyfulness i dag. Både på retreats og onlineforløb.

Intuitive bevægelser er kort sagt en fantastisk måde, hvorpå du kan vende tilbage til kroppen.
Kunne du tænke dig at prøve at danse indefra, kan jeg meget anbefale at fyre den af hjemme på stuegulvet. Hvis du er som de fleste andre, er det bedste at vælge et tidspunkt, hvor du er alene. En anden mulighed er at komme med på et weekend-retreat på Villa Fjordhøj i Skælskør, hvor jeg ofte har musiker og sanger Søren Friebo med. Det er fascinerende, hvad der opstår, når man bevæger sig til hans smukke improvisationer.
Bodyfulness ApS
Ved Skansen 10
3390 Hundested
CVR: 42660663


+ 45 27 21 11 95
info@bodyfulness.dk
crossmenu