fbpx

Efteruddannelse: 
Bodyfulness i Terapi

Første hold starter i oktober 2024


Bodyfulness i Terapi: Lær at bruge kroppen som vejleder

Vær med på det første hold på efteruddannelsen Bodyfulness i Terapi. Det er en efteruddannelse for dig, der er terapeut, psykolog, coach, vejleder eller i et andet fag, hvor du hjælper mennesker med at forstå sig selv bedre. På efteruddannelsen styrker du din evne til at inddrage din og din klients kropslige intelligens.  

Hvorfor inddrage kroppen i terapi?

Når du som terapeut/behandler inddrager kroppen i terapien, får du og din klient adgang til helt ny indsigt. Indsigt, som man ikke kan tænke sig til. Det skyldes, at vi hver eneste dag bærer på overbevisninger/følelser/traumer fra barndommen i vores kropslige hukommelse. Kroppen har på den måde svaret på, hvorfor vi sidder fast i uheldige mønstre.
Når vi som terapeuter bliver bedre til at give kroppen en stemme, bevæger vi os langt hurtigere ind til problemets kerne. Og klienten vil mærke hurtigere fremskridt.
Helene (model) liggende med lukkede øjne
Villa Fjordhøj i Skælskør

Savner du at give din egen krop større opmærksomhed?

Hvis du vil guide dine klienter ned i kroppen, er det vigtigt, at du selv er i kontakt med din egen krop. Derfor er uddannelsen i høj grad også en mulighed for at gå på opdagelse i dit eget indre, og du vil i løbet af uddannelsen få en dybere forståelse af dine egne mønstre og strategier. 
Når du lærer at forbinde dig med din egen krop, kan der opstå et dybere nærvær i terapien. Du åbner for et mere intuitivt arbejde med klienten. Og du trækker på en større viden, kreativitet og inspiration. Og vigtigt: du forebygger at blive udbrændt. 

Når du har gennemført efteruddannelsen ...

Behersker du en metode, hvor du sammen med et andet menneske kan hente informationer frem fra dybere lag i kroppen. 
Og du har lært ...
En særlig spørgeteknik, så du i højere grad giver klienten adgang til sine kropslige/følelsesmæssige ressourcer.
At bruge åndedrætsteknikker fra Bodyfulness til at forstærke eller formindske kropslige reaktioner og følelser.  
At aflæse og følge en klients kropssprog. 
Vigtigheden af at have et roligt nervesystem som behandler/terapeut 
At berolige dit nervesystem før og under en terapisession. Og dermed at fastholde din egen kropslige kontakt. 
At have tillid til dine egne kropslige fornemmelser i dit arbejde.  
Kendskab til ryste-teknikkerne fra Bodyfulness og brugen af visualiseringer i terapeutisk praksis.

Åndedrættet følger dig 

Igennem hele uddannelsen vil åndedrættet være centralt. Du vil langsomt blive mere og mere fortrolig med det bevidste åndedræt - og dets muligheder. Når du har afsluttet uddannelsen vil du være i stand til at integrere åndedrættet i dit arbejde med klienter - og i din egen personlige praksis. 
Karina Helsted Moe med lysindfald

Din underviser: Karina Helsted Moe

Når jeg som terapeut er i rum med en klient, guider jeg klienten indad. Og til at være med det, der er. 
Det er fristende at vende tilbage til tankerne og det rationelle, hvilket også kan være på sin plads i nogle situationer. Men de store forandringer sker, når vi er nærværende med kroppen og de sansninger og følelser, der udspiller sig i kroppen.

Siden år 2000 har jeg haft klienter og ledet retreats og kurser. Jeg er uddannet fysioterapeut, psykoterapeut MPF*, åndedrætsterapeut (Transformational Breath®) og yogalærer (RYT 500). Derudover har jeg deltaget i og arrangeret en lang række kurser, forløb og uddannelser. 

Jeg har udviklet metoden Bodyfulness og er forfatter til bogen Bodyfulness - din vej tilbage i kroppen (2020). Bogen er pensum på flere psykoterapeut- og fysioterapeutuddannelser i Danmark. 

Fakta om efteruddannelsen Bodyfulness i Terapi

Hvem: Uddannelsen er for dig, der hjælper mennesker med at forstå sig selv bedre. Du kan være psykoterapeut, psykolog, coach, vejleder, behandler m.v.. Tilhører du en anden faggruppe, har du mulighed for at få dispensation. Det er en betingelse for at deltage på uddannelsen, at du har erfaring i at arbejde med dig selv terapeutisk. 
Hvornår: Hold 1:  1. oktober 2024 - februar 2025
Holdstørrelse: 15
Hvordan: Kernen i uddannelsen er 2 fysiske retreats à 4 dage. Derudover er der 4 live-sessioner på Zoom, arbejde i mindre træningsgrupper og adgang til online-øvelser via en app. 
Retreats: Fyrregaarden, Gudmindrup Strand i Odsherred. 
(Retreats på Fyrregaarden: 7-10. november 2024 og 20.-23. februar 2025)
Live-sessioner: 2 timers sessioner via Zoom. Kort oplæg, demonstrationer af teknikker og fælles nærværsøvelser. 
Træningsgruppe: Imellem modulerne vil der være praktiske opgaver, som du udfører med (trænings)klienter og i mindre træningsgrupper med andre deltagere. 
Praksis: Igennem hele uddannelsen er der adgang til en særlig online-platform med lydfiler og øvelser. Herigennem opbygger du din egen praksis. (minimum 15 minutter dagligt)
Fællesskab: Du får adgang til lukket forum, hvor du kan stilles spørgsmål og dele oplevelser med de andre deltagere. 
Litteratur: Bogen Bodyfulness - din vej tilbage i kroppen (2020) er hovedpensum. Derudover vil der blive inddraget faglitteratur om bl.a. focusing. (oprindeligt Eugine Gendlin) 
Terapeutisk retning: Eksistentiel og oplevelsesorienteret. Fokus er på relationen mellem terapeut og klient, og hvad der sker lige nu og her i terapien. Terapeuten hjælper klienten til at forstå sit følelsesliv for at give mulighed for udvikling. 
Prinicipperne i Bodyfulness er den røde tråd.   
Form: Denne efteruddannelse er først og fremmest en praktisk uddannelse. Den er lige så meget for kroppen som for hovedet. Og den er lige så udviklende på det personlige som det professionelle plan. 
Indholdet er opdelt i 3 dele: 
- Bodyfulness-øvelser og nærværstræning. 
- Praktiske øvelser med henblik på at bruge Bodyfulness i terapi. 
- Refleksion og teori vedrørende brug af kroppen i praksis mv. 
UnderviserKarina Helsted Moe er hovedunderviser på hele uddannelsen. 
Diplom: Når du afslutter uddannelsen modtager du et certifikat. (der vil ikke være eksamen)  
Pris: 29.000 kr - Inkluderer kost og logi på de 2 retreats à 4 dage. Tillæg for enkeltværelse. [OBS: særpris for første hold]
Ratebetaling: Du har mulighed for at betale i seks rater. Uden gebyr. 
Sauna indefra

Ny lækker sauna

Yogasal Fyrregaarden

Yogasal

spisesal

Spisesal

Fyrregaarden bliver vores skønne mødested på 2 retreats à 4 dage. Fyrregaarden ligger i Odsherred, godt en times kørsel fra København og kun 20 minutter fra Odden Færgehavn (hvis du sejler fra Århus til Odden).  

Et stærkt og varmt fællesskab

Uddannelsen varer i alt 5 måneder. Du kommer på 2 retreats à 4 dage. Du deltager i en lille træningsgruppe. Du deltager i ca 4 live-sessioner med demo-sessioner. Og igennem hele forløbet er der adgang til en lukket gruppe for alle deltagerne. Det dybe arbejde vil danne nære og varme relationer mellem dig og de andre deltagere, som kommer til at styrke din egen personlige og professionelle proces.   
Frokostbord set oppefra

Din investering i uddannelsen

SÆRPRIS FOR FØRSTE UDDANNELSESHOLD

29.000 kr. (+ 2.000 kr i tillæg, hvis du ønsker enkeltværelse) 

Early bird-rabat på 4.000 kr indtil 1. juli 2024. 

DIN PRIS INDTIL 1. JULI 2024: 25.000 KR

Du har mulighed for at betale i 6 rater. Uden gebyr. Uddannelsen skal dog være betalt inden uddannelsesstart. 

Du søger om optagelse ved at klikke på nedenstående knap og udfylde et par spørgsmål. Herefter vil der være en kort optagelsessamtale med Karina Helsted Moe. Samtalen er gratis.

Får du positivt svar, vil du modtage et tilmeldingslink. 
SØG OM OPTAGELSE 
Blomster

Har du spørgsmål?

Er du interesseret - eller nysgerrig - men sidder med spørgsmål, er du velkommmen til at sende os en besked: 
SKRIV TIL OS

Fradrag for udgifter til uddannelse

Der er gode muligheder for at få skattemæssigt fradrag for udgifter til en efteruddannelse. Herunder nogle helt overordnede rettesnore. Har du spørgsmål, bør du henvende dig til skat. 

Er du selvstændig?
SKAT giver dig som hovedregel ret til fradrag for efteruddannelse (=uddannelse, der understøtter og vedligeholder allerede afsluttet grunduddannelse).

Er du arbejdsgiver?
Arbejdsgivere kan trække udgifter til medarbejders erhvervsrelaterede uddannelse fra. (Men altså ikke kurser, der kun har et privat formål)

Betaler du selv for uddannelsen?
Kan du trække udgifterne fra i skat, hvis altså kurset har til formål at vedligeholde/ajourføre din uddannelse. Obs: Der er ikke fradrag for de første 7.000 kr. (bundfradrag i 2024).

Er du lønmodtager?
Har du mulighed for at bruge den såkaldte bruttolønsordning. Din arbejdsgiver betaler uddannelsen og modregner beløbet i din bruttoløn. Det koster dermed ikke din arbejdsgiver noget, og du betaler selv, men med dine lønkroner før skat, hvilket oftest kan spare dig for det halve.

Forberedelserne er i fuld gang

Savner du detaljer? 
De overordnede linjer ligger fast. Detaljerne udvikler vi langsomt. Med inddragelse af krop og intuition, selvfølgelig. Hvad føles helt rigtigt? Det mere præcise indhold vil falde på plads over de kommende uger og måneder. 
Vil du du følge med og have mere information, så skriv dig på interesselisten. 
Bliv skrevet op på interesseliste 
Bodyfulness ApS
Ved Skansen 10
3390 Hundested
CVR: 42660663


+ 45 27 21 11 95
info@bodyfulness.dk
crossmenuarrow-right